Yritys

Steelpron tarina

Johtaja Jouko Rahikka jatkoi useita vuosia kestänyttä uraansa teräsurakoinnin parissa perustamalla Oy Steelpro Ltd:n vuonna 1997.

Aiemmin teräsalalla toimineessa perheyrityksessä tapahtui suuri muutos vuonna 2006 kun Jouko kehitti yhdessä suunnittelijamme kanssa uudenlaisen lasikaidejärjestelmän käyttäen hyväksi alumiinipursotustekniikkaa.

Tuolloin vielä LK65 nimellä kulkenut lasikaidejärjestelmä sai hienon vastaanoton arkkitehdeiltä. Huomasimme nopeasti, että kyseessä ei ollut vain pieni kehitysaskel, vaan kokonaan uusi tapa tehdä pystytolpattomia lasikaiteita.

Ensimmäisinä vuosina kehitimme tuotetta edelleen, ja näin syntyi LK60, jossa korjattiin monia alkuperäisessä järjestelmässä havaittuja heikkouksia.

Vuonna 2009 kehitimme LK60-lasikaidejärjestelmän rinnalle täydentävän tuotteen, SP200-porrasjärjestelmän. Kuten LK60 myös SP200 on alumiinista pursotustekniikalla toteutettu järjestelmä, jossa sekä tuotanto että asennus on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

Nyt yrityksellä oli käsissään kaksi menestystuotetta. Kaide- ja porrasjärjestelmän yleistyessä lopetimme teräsurakoinnin kokonaan vuonna 2010 ja keskityimme nykyisten ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Näiden kahden päätuotteen täydennykseksi olemme kehittäneet mm. kiinnitysjärjestelmiä ja käsijohteita.

Tuotteidemme vienti käynnistyi vuonna 2010, mikä osaltaan mahdollisti siirtymisen kokonaan omien tuotteidemme kehitykseen ja valmistukseen.