Historia

Jouko Rahikka perusti Oy Steelpro Ltd.:n vuonna 1997 palveltuaan Etelä-Suomen rakennusteollisuutta vuosikymmenien ajan. Osaavien käsien, sitoutuneen henkilöstön ja asiakaskeskeisen toiminnan avulla kysyntä kasvoi, ja teräsrakenneurakointia ja erikoismetallitöitä suoritettiin eduskuntatalosta alati suureneviin ostoskeskuksiin, ministeriöistä pääkonttoreihin. Oman tuoteportfolion kehityksen siivittämänä Steelpron asiakaskunta laajeni yksityiskoteihin ja julkisen rakentamisen koko kirjoon.

 

Nykyisin Steelpro tarjoaa asiakkailleen modulaarisen porrasjärjestelmän ja tolpattomat lasikaiteet unohtamatta kattavaan toimialatuntemukseen perustuvaa palvelua, joka konkreettisesti tarkoittaa apua mm. kiinnitysten suunnittelussa ja rakennusmääräysten huomioimisessa. Arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille Steelpro takaa mutkattoman suunnitteluprosessin valmiilla FEM-laskelmilla ja piirustuksilla.

 

Jouko ja suunnittelija Kalevi Järvinen kehittivät vuonna 2015 säädettävän LK-lasikaideprofiilin, joka nousi välittömästi ammattilaisten suosikiksi ±40 mm säätövarallaan. Tällä rakennustyömaiden puitteissa jokseenkin pienellä mitalla todella on merkitystä, sillä kiinnityspinnan toleransseista huolimatta lasikaide on käsin pystysuoraan säädettävissä ilman vaivalloista kiiloilla ja täytepaloilla pelailua. Steelpron lasikaidetta asentavat sadat lasitusliikkeet ja urakoitsijat ympäri Suomen. Lisäksi kaidetta voi ihastella maailman huippukohteissa kuten Lombard Wharf Lontoossa.

 

Samainen duo, Jouko ja Kalevi, innovoi myös Steelpron SP200-porrasjärjestelmän. Kuten LK-järjestelmä, SP200 on täysin uniikki. Se on säädettävissä huoneistokorkeuden ja kokonaisetenemän muuttuessa. Porras on esteettisesti miellyttävä eikä hoikassa rakenteessa ole ruuvin reikiä, hitsisaumoja, peitetulppia tai muuta katsojan silmää tai käyttömukavuutta häiritsevää. Luonnollisesti Steelpron lasikaide sulautettiin SP200-porrasjärjestelmään jo suunnittelupöydällä.

 

Joukon eläköityessä vuoden 2020 lopulla, Steelprolla alkaa uusi ajanjakso tavoitteena kansainvälistyminen. Uudet omistajat, toimitusjohtaja Janne Eklund ja hallituksen puheenjohtaja S.Olli Siikaluoma, investoivat organisaation kollektiiviseen osaamiseen, projektiliiketoimintaan, innovaatioihin ja tilaustoimitus-prosessin terävöittämiseen. Luovuus ja innovaatiot ovat lähtemätön osa Steelpron DNA:ta. Palvelualttius ja asiakaskeskeisyys ovat toimintamme keskiössä myös jatkossa aivan kuten Jouko on omalla esimerkillään viitoittanut läpi vuosikymmenien.

Ota yhteyttä

Tilaukset ja tarjouspyynnöt

Henkilöstö

Rakennusliikkeet, arkkitehdit ja suunnittelijat
 • Katuosoite:
 • Oy Steelpro Ltd
  Kylänpääntie 4
  01750 Vantaa,
  Finland
 • Paperilaskut:
 • Oy Steelpro Ltd
  14650549
  PL100
  80020 Kollektor Scan
 • Verkkolaskut:
 • FI76 5612 1120 6852 40
  OVT 003714650549
  Osuuspankki (OKOYFIHH)