Historia

Jouko Rahikka perusti Oy Steelpro Ltd.:n vuonna 1997 palveltuaan Etelä-Suomen rakennusteollisuutta vuosikymmenien ajan. Osaavien käsien, sitoutuneen henkilöstön ja asiakaskeskeisen toiminnan avulla kysyntä kasvoi, ja teräsrakenneurakointia ja erikoismetallitöitä suoritettiin eduskuntatalosta alati suureneviin ostoskeskuksiin, ministeriöistä pääkonttoreihin. Oman tuoteportfolion kehityksen siivittämänä Steelpron asiakaskunta laajeni yksityiskoteihin ja julkisen rakentamisen koko kirjoon.

 

Jouko ja suunnittelija Kalevi Järvinen kehittivät vuonna 2015 tolpattoman LK-lasikaideprofiilin, joka nousi välittömästi ammattilaisten suosikiksi ±40 mm säätövarallaan. Tällä rakennustyömaiden puitteissa jokseenkin pienellä mitalla todella on merkitystä, sillä kiinnityspinnan toleransseista huolimatta lasikaide on käsin suoraan säädettävissä ilman vaivalloista kiiloilla ja täytepaloilla pelailua. Steelpron lasikaidetta asentavat sadat lasitusliikkeet ja urakoitsijat ympäri Suomen. Lisäksi kaidetta voi ihastella maailman huippukohteissa kuten Lontoon Lombard Wharf.

 

Samainen duo, Jouko ja Kalevi, innovoi myös Steelpron SP200-porrasjärjestelmän. Kuten LK-järjestelmä, SP200 on täysin uniikki. Se on säädettävissä huoneistokorkeuden ja kokonaisetenemän muuttuessa. Porras on esteettisesti miellyttävä eikä hoikassa rakenteessa ole ruuvin reikiä, hitsisaumoja, peitetulppia tai muuta katsojan silmää tai käyttömukavuutta häiritsevää. Luonnollisesti Steelpron lasikaide sulautettiin SP200-porrasjärjestelmään jo suunnittelupöydällä.

 

Nykyisin Steelpro tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuiset tuotteet ja kattavaan toimialatuntemukseen perustuvan palvelun, joka konkreettisesti tarkoittaa apua mm. kiinnitysten suunnittelussa, ja turvallisuuden ja rakennusmääräysten huomioimisessa. Arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille Steelpro takaa mutkattoman suunnitteluprosessin valmiilla FEM-laskelmilla ja piirustuksilla.

 

Joukon eläköityessä vuoden 2020 lopulla, Steelpro aloittaa uuden ajanjakson tavoitteena vauhdittaa kansainvälistymistä. Uudet omistajat, toimitusjohtaja Janne Eklund ja hallituksen puheenjohtaja S.Olli Siikaluoma, investoivat organisaation kollektiiviseen osaamiseen, projektiliiketoimintaan, innovaatioihin ja tilaustoimitus-prosessin terävöittämiseen. Luovuus ja innovaatiot, ja palvelualttius ja asiakaskeskeisyys ovat lähtemätön osa Steelpron DNA:ta. Joukon arvomaailma edelleen viitoittaa Steelpron kehitystä.

Ota yhteyttä

Tilaukset ja tarjouspyynnöt

Henkilöstö

Vientimyynti
Rakennusliikkeet, arkkitehdit ja suunnittelijat
Suunnittelu
 • Katuosoite:
 • Oy Steelpro Ltd
  Kylänpääntie 4
  01750 Vantaa,
  Finland
 • Paperilaskut:
 • Oy Steelpro Ltd
  14650549
  PL100
  80020 Kollektor Scan
 • Verkkolaskut:
 • FI5814163000107185
  Nordea (NDEAFIHH)