Vår historia

Direktör Jouko Rahikka fortsatte sin mångåriga bana inom stålkontrakt genom att grunda OY Steelpro Ltd år 1997.

År 2006 skedde det en stor förändring inom familjeföretaget, som tidigare varit verksamt inom stålsektorn, när Jouko tillsammans med vår planerare utvecklade ett nytt glasräckestystem, som använder sprutningsteknik med aluminiumsträngar

Vid den tiden fick ett glasräckesystem kallat LK65 ett fint mottagande av arkitekter och formgivare. Snart insåg vi att det inte enbart var ett litet steg i utvecklingen, utan ett helt nytt sätt att göra glasräcken utan stolpar.

Under de första åren efter lanseringen utvecklade vi produkten ytterligare enligt vår erfarenhet av den första produkten. Som resultat av detta arbete skapades LK60, vilken är vår framgångsmodell idag.

År 2009 utvecklade vi vid sidan av LK60-glasräckesystemet en kompletterande produkt, SP200 trappsystem. Trappsystemet använder aluminium-extrusionsteknik, på samma sätt som i det framgångsrika glasräckesystemet. Tekniken garanterar en snabb, enkel och kostnadseffektiv produktion och installation.

Nu hade företaget två framgångsprodukter. Allteftersom räcke- och stegsystemet blev allt vanligare slutade vi med stålkonstruktioner helt år 2010, varefter vi har ägnat oss åt utveckling av befintliga och nya produkter. För att komplettera de två huvudprodukterna har vi bland annat utvecklat fästsystem och räcken.

År 2016 fick vi höra om en önskan från Europa, att marknaden frågar efter ännu mer sofistikerade glasräckesprodukter. Vi började i all tysthet utveckla en justerbar glasräckesprofil som vi slutförde i början av år 2018.

Vår resa till europeisk erövring kan börja!

Ota yhteyttä

Beställningar och anbud

Personal

 • Gatuadress:
 • Oy Steelpro Ltd
  Kylänpääntie 4
  01750 Vantaa,
  Finland
 • Pappersfakturor:
 • Oy Steelpro Ltd
  14650549
  PL100
  80020 Kollektor Scan
 • E-fakturor:
 • FI5814163000107185
  Nordea (NDEAFIHH)