Bastun Löyly – restaurang- och wellnesscenter

Helsingfors

Projektet Löyly (finska för bastuånga) var särskilt spännande och utmanande för Steelpro Ltd och företaget bevisade sin höga professionella nivå vid montering av bottenskena för räcket i träyta i en offentlig miljö med förväntad hög belastning.

Fallstudie: Bastun Löyly – restaurang- och wellnesscenter, Helsingfors, Finland

Arkitekter: Avanto Architects

Montering av räcke: Steelpro Ltd, Finland

Bottenskena för ramlöst räcke: LK63 av Steelpro Ltd, Finland

Projektets omfattning: 120 meter rak profilskena för montering av ett räcke i 8+8 mm härdat laminerat glas utomhus i offentlig miljö

Slutförande av projektet: 2016, kompletterades 2018

Projektet Löyly (finska för bastuånga) var särskilt spännande och utmanande för Steelpro Ltd och företaget bevisade sin höga professionella nivå vid montering av bottenskena för räcket i träyta i en offentlig miljö med förväntad hög belastning. Det ramlösa räckessystemet uppfört av Steelpro förenar ohindrad utsikt över den vackra hamnen och skärgården med säkerhet för besökare. Därför utgör det en väsentlig del av projektet som helhet och bidrar starkt till ett avspänt, luftigt intryck. Räcket har en överliggare ovanför glaset i hela dess längd. Den är naturligtvis av trä! Räcket monterades längs kanten av utomhusterrassen på olika nivåer och på båda sidor om trätrappan som leder till utsiktsplattformen överst på komplexet.

Löyly-komplexet har ett perfekt läge – vid havet, nära city och hamnen där turister anländer med kryssningsfartyg från hela världen. Helsingfors erbjuder utländska besökare bastuupplevelser i en allmän bastu året runt – vilket är ett måste när man besöker Finland.