Offentlig kontorsbyggnad

Staffanstorp

Detta har varit en av de mest exceptionella av Steelpros exporterade trapp- och glasräckesprojekt. Vårt företag levererade två öppna trappor enligt kundens dimensionsönskemål från två produktionsenheter i Finland till byggarbetsplatsen i södra Sverige.

Arkitekt: Ecoscape Architects AB

Installatör av trappor och glasräcken: Skanska AB, Sverige

Leverantör av trappor och glasräckessystem: SP200 trappsystem och LK60 glasräckessystem, Oy Steelpro Ltd, Finland

Projektomfång: 2 raka trappor med glasräcken på vardera sidan och 42 m rakt glasräcke av 17,52 mm tjockt härdat laminerat glas

Slutfört år: 2013

 

 

 

Detta har varit ett av de mest exceptionella av Steelpros exporterade trapp- och glasräckesprojekt. Vårt företag levererade i delar två öppna trappor enligt kundens dimensionsönskemål från produktionsenheten i Finland till byggarbetsplatsen i södra Sverige.

Trapporna installerades i en väl upplyst och rymlig lobby i kommunens kontorsbyggnad. Den första trappan installerades mellan bottenvåningen och första våningen och är 7 meter lång och 1620 mm bred. Den andra trappan ansluter första och andra våningen, den är 7,2 meter lång och 1445 mm bred.

Trappans lättviktsstruktur och installationsmetod utan behov av varmarbete möjliggjorde att projektet genomfördes på relativt kort tid. Trappans öppna steg och stoplfria glasräcken släpper in mer naturligt ljus i utrymmet.

Steelpro gav installationens uppdragstagare teknisk support både för trapp-och glasräckesinstallationen under hela projektets gång.